Arculattervezés

Ha saját vállalkozásunk van, fontos, hogy egy jó imázs alakuljon ki a potenciális vevők fejében rólunk. Ennek egy része a grafikai arculattervezés, mely kizárólag a képi megjelenítés által próbál meg jó benyomást kelteni a vevőkben, kellemes színek, formák összhangjával.  

Kiemelkedő jelentőségű, hogy ha meglátják a vevők a logónkat, azonnal a termékeinkre, szolgáltatásainkra asszociáljanak, egy egyedi, szép és felismerhető jellel rendelkezzünk. A logóból kiindulva (a logótervezés lépései) létrehozzuk a levélpapírt, borítékot, névjegykártyát, illetve különböző dokumentum sablonokat, például árajánlatokhoz, teljesítésigazolásokhoz.

A logó, az arculat, a profi megjelenés bizalmat épít a leendő ügyfélben. A potenciális vásárló sokkal szívesebben köt üzletet egy olyan céggel, ami rendelkezik egy korrekt vizuális megjelenéssel. Ha csak egy Word-ben összerakott logónk van, az ügyfeleink feltehetik a kérdést, hogy a szolgáltatásunk, termékünk is ilyen minőségű-e.

Sok esetben az arculati elemek az elsők, melyekkel találkozik a leendő vevő, amikor például egy névjegykártyát adunk neki, vagy szélesebb körben értelmezve akár a honlapunkat nézik meg. Ha ezzel az első benyomással nem tudjuk meggyőzni, akár üzletet is veszthetünk. 

Ha Ön is egyedi arculatot szeretne kialakítani, vagy a jelenlegit szeretné frissíteni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mi az arculattervezés?

Az arculattervezés a vállalat, szervezet vagy márka arculatának kialakítását jelenti. Ez magában foglalja a logó, a színek, a betűtípusok, az arculati elemek és a vizuális kommunikációs irányelvek meghatározását. Az arculattervezés célja az, hogy a vállalat, szervezet vagy márka egységes, könnyen felismerhető és emlékezetes arculatot kapjon, amely segíti a célcsoportoknak a könnyű azonosítást és hozzájárul a hiteles és egyértelmű kommunikációhoz.

Mi az arculat és az imázs közti különbség?

Az arculat és az imázs között jelentős különbség van. Míg az arculat egy olyan tervezett és szándékos megjelenés, amelyet egy vállalat, szervezet vagy márka kíván projekcióként adni magáról, addig az imázs az egy átfogó kép, amelyet az emberek és a közönség kapnak és éreznek a vállalattal, szervezettel vagy márkával kapcsolatban, amelyre hatással van a cég arculata is.

Az arculat meghatározott vizuális kommunikációs elemekből áll, például a logó, a színek, a betűtípusok és a grafikai elemek. Ezeknek egységesnek, letisztultnak és könnyen azonosíthatónak kell lenniük, és tükrözniük kell a vállalat, szervezet vagy márka értékeit és „személyiségét”. Az arculatot az ügyfél vagy az arculattervező cég tervezi meg.

Az imázs azonban a vállalat, szervezet vagy márka nyilvános képének összessége és nagyban befolyásolja, hogy az emberek milyen véleményt alakítanak ki a vállalatról, szervezetről vagy márkáról, és hogy milyen kapcsolatot építenek ki vele. Az imázs a vállalat, szervezet vagy márka cselekedeteinek és teljesítményének, valamint a nyilvános kommunikáció és az érzelmek hatásainak összessége.

Milyen a jó arculat?

 • Egységes: Az arculatnak egységesnek kell lennie minden formában, beleértve a logót, színeket, betűtípusokat, arculati elemeket és a kommunikációs irányelveket. Ez segít az azonosításban és a könnyebb emlékezésben.
 • Megkülönböztethető: Az arculatnak megkülönböztethetőnek kell lennie, hogy az emberek könnyen felismerjék és elhatárolják más vállalatoktól, szervezetektől vagy márkáktól.
 • Releváns: Az arculatnak relevánsnak kell lennie a vállalat, szervezet vagy márka számára, valamint tükröznie kell az értékeit, küldetését és céljait.
 • Időtálló: Az arculatnak hosszú távú lehetőségeket kell nyújtania a vállalat, szervezet vagy márka számára, amely ezáltal biztosítja annak hitelességét is.
 • Rugalmas: Az arculatnak rugalmasnak kell lennie, hogy alkalmazkodni tudjon a változó piaci környezethez és a vállalat, szervezet vagy márka fejlődéséhez. Lehetővé kell tennie az új elemek hozzáadását vagy a meglévők módosítását, megőrizve az egységességet és konzisztenciát.
 • Egyedi: Az arculatnak kiemelkedőnek kell lennie, amely elérésében segítséget biztosít az egyediség, így az emberek könnyebben felismerik és megjegyezik a vállalatot, a szervezetet vagy a márkát.

Egy jó arculatot tehát az egységesség, a megkülönböztethetőség, a relevancia, az időtállóság, a rugalmasság és az egyediség kombinációja jellemzi.

Miért válasszon minket arculattervezés esetén?

 • Amennyiben arculattervező céget keres, válassza a ZK Designt, hiszen vállalkozásunk birtokában van minden olyan tulajdonságnak, amely hozzájárul egy kitűnő arculat megtervezéséhez:
  • Tapasztalat és szakértelem: A ZK Design jelentős tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik az arculattervezés terén, amelyet referenciákkal és ügyfélkapcsolatokkal tudunk igazolni.
  • Kreativitás: Cégünk kreatív és innovatív megközelítéseket alkalmaz a tervezés során, hogy egyedi és megkülönböztető arculatot hozzunk létre.
  • Ügyfélközpontúság: Nagy figyelmet fordítunk az ügyfeleink igényeire és céljaira, amelyeket a lehető legalaposabban valósítjuk meg.
  • Részletes munkafolyamat: Cégünk részletes munkafolyamattal rendelkezik, amely segíti az ügyfelekkel való hatékony kommunikációt és a tervezési folyamat minden szakaszának átláthatóságát.
  • Rugalmasság: A ZK Design mindent megtesz, hogy figyelembe vegye az ügyfelek igényeit és időbeosztását és könnyedén alkalmazkodunk az esetleges változásokhoz.
  • Több szakterületi ismeret: Cégünk több szakterületi ismerettel rendelkezik, beleértve a marketinget, a brandépítést, a design-t és a kommunikációt is, hogy a lehető legteljesebb szolgáltatást tudjuk nyújtani az ügyfeleink számára.

   

  Bízza ránk az arculattervezést és mi megvalósítjuk az elképzeléseit!

Néhány arculattervezési munkánk

arculattervezés
arculattervezés
arculattervezés

Bejegyzéseink a arculattervezés témájában

logótervezés, logókészítés

A logótervezés lépései