Arculattervezés

Ha saját vállalkozásunk van, fontos, hogy egy jó imázs alakuljon ki a potenciális vevők fejében rólunk. Ennek egy része a grafikai arculattervezés, amely a képi megjelenítés által próbál meg jó benyomást kelteni a vevőkben, kellemes színek és formák összhangjával.  

Kiemelkedően fontos, hogy egy egyedi, szép és felismerhető jellel rendelkezzünk: ha meglátja a vevő a logónkat, azonnal a termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolja össze. A logó segítségével (a logótervezés lépései) létrehozzuk a levélpapírt, borítékot, névjegykártyát, illetve különböző dokumentum sablonokat, például árajánlatokhoz, teljesítésigazolásokhoz.

A logó, az arculat, a profi megjelenés bizalmat épít a leendő ügyfélben. A potenciális vásárló sokkal szívesebben köt üzletet egy olyan céggel, amely rendelkezik egy korrekt vizuális megjelenéssel. Ha csak egy Word-ben összerakott logója van a cégének, az ügyfelei joggal feltehetik a kérdést, hogy a szolgáltatásunk, termékünk is ilyen minőségű-e.

Sok esetben a legelső dolog, amivel találkozik a leendő vevő, az az arculati elemek. Például amikor egy névjegykártyát adunk neki, vagy akár amikor elsőnek látogatnak el a honlapunkatra. Ha ezzel az első benyomással nem tudjuk meggyőzni, akár üzletet is veszíthetünk. 

Ha Ön is egyedi arculatot szeretne kialakítani, vagy szeretné felfrissíteni a jelenlegit, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mi az arculattervezés?

Az arculattervezés a vállalat, szervezet vagy márka arculatának kialakítását jelenti. Ez magában foglalja a logó, a színek, a betűtípusok, az arculati elemek és a vizuális kommunikációs irányelvek meghatározását. Az arculattervezés célja az, hogy a vállalat, szervezet vagy márka egységes, könnyen felismerhető és emlékezetes arculattal rendelkezzen, amely segíti a célcsoportoknak a könnyű azonosítást, valamint hozzájárul a hiteles és egyértelmű kommunikációhoz.

Mi az arculat és az imázs közti különbség?

Az arculat és az imázs között jelentős különbség van. Míg az arculat egy olyan tervezett és szándékos megjelenés, amelyet egy vállalat, szervezet vagy márka kíván projekcióként adni magáról, addig az imázs az egy átfogó kép, amelyet az emberek és a közönség kapnak és éreznek a vállalattal, szervezettel vagy márkával kapcsolatban. Erre hatással van a cég arculata is.

Az arculat meghatározott vizuális kommunikációs elemekből áll, például a logó, a színek, a betűtípusok és a grafikai elemek. Ezeknek egységesnek, letisztultnak és könnyen azonosíthatónak kell lenniük, és fontos, hogy tükrözzék a vállalat, szervezet vagy márka értékeit és „személyiségét”. Az arculatot az ügyfél vagy az arculattervező cég tervezi meg.

Ezzel szemben nagyban befolyásolja az imázst, hogy az emberek milyen véleményt alakítanak ki a vállalatról, szervezetről vagy márkáról, és hogy milyen kapcsolatot építenek ki vele. Az imázs a vállalat, szervezet vagy márka nyilvános képének összessége, amelyet cselekedetei és teljesítménye, valamint a nyilvános kommunikáció és az érzelmek együttesen határoznak meg.

Milyen a jó arculat?

 • Egységes: Az arculatnak egységesnek kell lennie minden formában, beleértve a logót, színeket, betűtípusokat, arculati elemeket és a kommunikációs irányelveket. Ez segít az azonosításban és, hogy könnyebben emlékezzenek az ügyfelek az adott termékre vagy szolgáltatásra.
 • Megkülönböztethető: Az arculatnak megkülönböztethetőnek kell lennie, hogy az emberek könnyen felismerjék és elhatárolják más vállalatoktól, szervezetektől vagy márkáktól.
 • Releváns: Az arculatnak kapcsolódnia kell a vállalathoz, szervezethez vagy márkához, azaz tükröznie kell az értékeit, küldetését és céljait.
 • Időtálló: Az arculatnak hosszú távú lehetőségeket kell nyújtania a vállalat, szervezet vagy márka számára, amely ezáltal biztosítja annak hitelességét is.
 • Rugalmas: Fontos, hogy az arculat alkalmazkodni tudjon a változó piaci környezethez és a vállalat, szervezet vagy márka fejlődéséhez. Lehetővé kell tennie az új elemek hozzáadását vagy a meglévők módosítását, megőrizve az egységességet és konzisztenciát.
 • Egyedi: Az arculatnak kiemelkedőnek kell lennie, amely elérésében segítséget biztosít az egyediség, így az emberek könnyebben felismerik és megjegyezik a vállalatot, a szervezetet vagy a márkát.

Mindent összegezve egy jó arculatot tehát az egységesség, a megkülönböztethetőség, a relevancia, az időtállóság, a rugalmasság és az egyediség kombinációja jellemzi.

Miért válasszon minket arculattervezés esetén?

Amennyiben arculattervező céget keres, válassza a ZK Designt!
Vállalkozásunk rendelkezik a megfelelő tudással, hogy egy kitűnő arculatot tervezzen meg az Ön számára:

 • Tapasztalat és szakértelem: A ZK Design jelentős tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik az arculattervezés terén, amelyet referenciákkal és ügyfélkapcsolatokkal tudunk alátámasztani.
 • Kreativitás: Cégünk kreatív és innovatív megközelítéseket alkalmaz a tervezés során, hogy egyedi és kiemelkedő arculatot hozzunk létre.
 • Ügyfélközpontúság: Nagy figyelmet fordítunk az ügyfeleink igényeire, céljaira és a lehető legpontosabban valósítjuk meg őket.
 • Részletes munkafolyamat: Cégünk részletes munkafolyamattal rendelkezik, amely segíti az ügyfelekkel való hatékony kommunikációt és a tervezési folyamat minden szakaszának átláthatóságát.
 • Rugalmasság: A ZK Design mindent megtesz, hogy figyelembe vegye az Ön igényeit és időbeosztását. Könnyedén alkalmazkodunk az esetleges változásokhoz is.
 • Több szakterületi ismeret: Cégünk több szakterületi ismerettel rendelkezik, beleértve a marketinget, a brandépítést, a design-t és a kommunikációt is, így a lehető legteljesebb szolgáltatást tudjuk nyújtani az ügyfeleink számára.

 Bízza ránk az arculattervezést és mi megvalósítjuk az elképzeléseit!

Néhány arculattervezési munkánk

arculattervezés
arculattervezés
arculattervezés

Bejegyzéseink a arculattervezés témájában

logótervezés, logókészítés

A logótervezés lépései