Honlapkészítés

A honlapkészítés elkerülhetetlen egy vállalkozás életében, hiszen a honlapnak számos előnye van:

 • Elérhetőség: A honlap segítségével a vállalkozása bármikor elérhetővé válik az emberek számára. Az ügyfelek könnyen megtalálhatják az általuk keresett információkat függetlenül attól, hogy éppen milyen időpontban és helyen tartózkodnak.
 • Hitelesség: Az emberek általában azokat a vállalkozásokat választják, amelyeknek van online jelenléte. Egy honlap megteremti a hitelességét, valamint azt mutatja, hogy komolyan gondolja a vállalkozását.
 • Marketing: A honlap lehetőséget nyújt arra, hogy hatékonyan hirdesse a termékeit vagy szolgáltatásait. Az online marketing kihasználásával célzottan tudja eljuttatni az üzenetét az emberekhez.
 • Ügyfélkapcsolat: Egy honlap elősegíti, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjen az ügyfeleivel, válaszoljon a kérdéseikre és megoszthassa velük az újdonságokat, akciókat.
 • Adatgyűjtés: A honlapon keresztül adatokat tud gyűjteni az ügyfeleivel kapcsolatban, amelyeket később felhasználhat a marketing kampányok tervezéséhez és hatékonyabbá tételéhez.
 • Költséghatékonyság: Egy honlap kialakítása és üzemeltetése általában sokkal költséghatékonyabb, mint a hagyományos marketing eszközök, például a nyomtatott hirdetések vagy a tévéreklámok.

Összességében egy honlap elengedhetetlen a modern vállalkozások számára és számos lehetőséget kínál az ügyfélszerzés terén.

Milyen a jó honlap?

Egy jó honlap segít abban, hogy a látogatók könnyen megtalálják a számukra szükséges információkat, amellett, hogy az üzleti célok hatékonyan elérhetők lesznek. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy ideális honlap:

 • Könnyen használható: Az oldalnak egyszerűen navigálhatónak kell lennie, ahol könnyen megtalálhatók a menüpontok és a fontos információk.
 • Gyors betöltési idő: A honlapnak gyorsan kell betöltenie, mivel a látogatók türelmetlenek és nem várnak sokáig.
 • Jó felhasználói élmény: Amellett, hogy a honlapnak esztétikus a megjelenése, egy olyan intuitív felülettel is kell rendelkeznie, amely könnyen átlátható a látogatók számára.
 • Mobilbarát: A honlap legyen reszponszív, azaz működjön jól minden eszközön, a mobiltelefonokon és a tableteken is.
 • Tartalom: Fontos, hogy a honlapon hasznos és releváns tartalmakat jelenítsünk meg, amelyek elég részletesek ahhoz, hogy az érdeklődők megfelelő információhoz jussanak.
 • Design: Az oldal designjának érdemes a célcsoport és az üzleti tevékenység által meghatározott elvárásokhoz igazodnia.
 • Keresőoptimalizált: Az oldalakat keresőoptimalizált tartalommal kell feltölteni, amelyek elősegítik az oldal magasabb helyezését a keresőmotorok találati listájában.
 • Kapcsolattartás: Az elérhetőségek feltüntetése az oldalon megkönnyíti a látogatóknak, hogy kapcsolatba lépjenek a céggel.

Megállapíthatjuk tehát, hogy egy ideális honlap nem csak jól néz ki, hanem hatékony eszköz az üzleti célok eléréséhez és a látogatói élmény javításához is.

Honlap vagy Facebook oldal?

Az utóbbi időben egyre többször halljuk, hogy „nincs szükségünk céges honlapra, bőven elég lesz a Facebook oldal is”. Hiába ingyenes bármilyen oldalt létrehozni a Facebookon, sajnos sok szempontból nem képes felvenni a versenyt a weboldalakkal. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és korlátai, azonban egy vállalkozás számára több okból is érdemes a honlapot választania:

 • Tulajdon: A honlap a cég által tulajdonolt és ellenőrzött terület, míg a Facebook oldala a Facebook tulajdonában van. Ennek következtében, ha bármilyen okból kifolyólag a Facebook bezárja az oldalát vagy megváltoztatja a szabályait, akkor elveszítheti az összes követőjét és ügyfelét. A honlapja azonban független az ilyen változásoktól.
 • Kreatív szabadság: Egy saját oldal lehetőséget ad arra, hogy teljes mértékben testre szabja a megjelenést, tartalmat és funkciókat, amelyekkel bemutatja a vállalkozását. Ezzel szemben a Facebook oldal korlátozottan engedi ezek módosítását és nagyon hasonló más oldalakhoz.
 • Adatok gyűjtése: A weboldal lehetővé teszi, hogy adatokat gyűjtsön az ügyfeleiről, például a név, az e-mail cím és az érdeklődési körök alapján. Ezek az adatok hasznosak az ügyfelekkel való kommunikáció során, valamint a marketing és az értékesítési stratégiák kidolgozásánál is.
 • SEO: A honlap optimalizálható a keresőmotorok számára, így a vállalkozása könnyebben megtalálható lesz a Google és más keresőmotorok által a weben. A Facebook oldalak azonban korlátozott lehetőséget adnak a SEO-ra.
 • Professzionalizmus: A honlap professzionális megjelenést biztosít a vállalkozásának, amely fokozza a bizalom és a hitelesség érzetét az ügyfelek és az érdeklődők körében. Egy jól felépített honlap lehetővé teszi, hogy bemutassa a szolgáltatásait és termékeit egy saját, kialakított arculattal.

Mindent összevetve a honlap egy hatékony eszköz a vállalkozások számára, amely lehetővé teszi, hogy az irányítása alatt tartsa a megjelenést és az adatgyűjtést. A Facebook oldalak pedig inkább kiegészítésként szolgálhatnak a közösségi média platformokon való megjelenésre.

Honlapkészítés előtt

Ha honlapot szeretne készíteni a vállalkozása számára, akkor néhány fontos lépést célszerű előtte megtennie:

 • Célcsoport: Határozza meg a célcsoportját, amelyhez a honlapja szólni fog. Gondolja végig, hogy milyen információkat és funkciókat szeretne látni a célközönsége, milyen problémáik vannak, és hogyan tud segíteni nekik.
 • Célkitűzések: Állítson fel konkrét célokat a honlappal kapcsolatban. Ilyen cél lehet, hogy az ügyfelekkel való kommunikációját javítsa, új ügyfeleket szerezzen, vagy értékesítési célokat tűzzön ki maga elé.
 • Tartalom: Határozza meg, hogy milyen tartalmakat fog megosztani a honlapján. Gondolja át, hogy milyen információkra van szüksége a célközönségének, és hogyan tudja a legjobban bemutatni a szolgáltatásait és termékeit.
 • Design: A honlap megjelenése nagyon meghatározó, mert a látogatók számára ez lesz az első benyomás. Gondolja át, hogy milyen stílusú honlapot szeretne készíteni, valamint milyen színekkel és betűtípusokkal szeretne dolgozni.
 • Funkciók: Érdemes megfontolni milyen funkciók elengedhetetlenek a honlapján. Például, szüksége van-e chatre vagy bejelentkezési felületre a tagok számára.
 • Technológiai platform: Határozza meg, hogy milyen technológiai platformot szeretne használni a honlaphoz. Többek között választhat egy CMS (Content Management System) rendszert, mint a WordPress vagy Drupal, vagy egy saját kódolású megoldást is.
 • Domain név: Egy jó domain név könnyen megjegyezhető, jól tükrözi a vállalkozását, valamint célszerű, ha annak nevével és tevékenységével kapcsolatos.

Ezek az előkészületek segíthetnek abban, hogy felkészülten tudjon hozzálátni a honlapkészítés feladatának, és megfelelően tudja közvetíteni az igényeit a fejlesztőknek vagy a kivitelezőknek.

Hogyan válasszunk webfejlesztőt?

Webfejlesztő kiválasztása előtt érdemes átgondolni az alábbi szempontokat:

 • Tapasztalat: Fontos, hogy a kiválasztott webfejlesztőnek legyen tapasztalata a weboldal típusának vagy funkcióinak fejlesztésében. Célszerű megkérdezni a referenciákat vagy megtekinteni korábbi munkáikat.
 • Kommunikáció: A webfejlesztővel való hatékony kommunikáció elengedhetetlen a projekt sikeressége érdekében, ezért válasszon olyan webfejlesztőt, aki könnyen és rendszeresen elérhető.
 • Árak: Az árak nagyon változók lehetnek a webfejlesztők között, viszont fontos, hogy az ár mellett a minőség, a tapasztalat és a kommunikáció szempontjából is vizsgálja meg az ajánlatokat.
 • Határidők: A webfejlesztővel pontos határidőkben egyezzenek meg, amelyeket érdemes rendszeresen ellenőrizni.
 • Támogatás és karbantartás: A webfejlesztő kiválasztásnál lényeges szempont, hogy az elkészült honlap támogatását és karbantartását is vállalja, így biztos lehet abban, hogy bármilyen problémát gyorsan és hatékonyan tud majd megoldani.

A fent felsorolt szempontok alapján érdemes válogatni a webfejlesztők között, kérni tőlük árajánlatot, és kiválasztani az adott projekt elvárásainak megfelelő személyt.

Honlapkészítés és keresőoptimalizálás

Manapság a weboldal nélkülözhetetlen része a cégek mindennapjainak, hiszen az emberek nagy része az internetet használja tájékozódásra. Ha szükségük van egy termékre, szolgáltatásra, az első dolguk, hogy beírják a Google keresőbe. Ha a vállalkozásának egy olyan honlapja van, amely modern, igényes, reszponzív (jól olvasható, navigálható minden eszközön), informatív és jó helyezése van a Google találati listában, nagymértékű versenyelőnyre tehet szert.

A keresőoptimalizálás (SEO) azon folyamatok összessége, amelyek segítenek a weboldalaknak a Google és más keresőmotorok általi megtalálásában, rangsorolásában és a látogatók általi elérésében. A honlapkészítés során a megfelelő keresőoptimalizálás lehetővé teszi, hogy a weboldal magasabb helyezést érjen el a keresőmotorok találati listájában. Ezáltal hozzájárulhat a weboldal látogatottságának növeléséhez, amely pozitív hatással lehet az üzleti eredményekre.

A keresőoptimalizálás előnyei:

 • Nagyobb láthatóság: A weboldalak keresőoptimalizálása segít abban, hogy a potenciális látogatók könnyebben megtalálják a honlapot a keresőmotorokban. A magasabb helyezés a találati listában pedig nagyobb látogatói forgalmat generálhat.
 • Jobb felhasználói élmény: A keresőoptimalizálásnak fontos szerepe van a weboldal felhasználói élményének javításában is. Az optimalizált weboldalak gyorsabbak, könnyebben navigálhatóak és jobban teljesítenek a különböző eszközökön.
 • Konverziók növelése: Az optimalizált weboldalak nagyobb valószínűséggel valósítják meg a céljaikat és általában magasabb konverziós arányt érnek el, azaz több látogatóból lesz ügyfél.
 • Versenyelőny: A keresőoptimalizálás segít abban, hogy a weboldalak a versenytársaik előtt jelenjenek meg a keresőmotorok találati listáján, amely versenyelőnyt jelenthet az üzleti céljai elérésében.

Összességében a keresőoptimalizálásnak köszönhetően nagyobb látogatói forgalmat generálhatunk, jobb felhasználói élményt nyújthatunk, magasabb konverziós arányt érhetünk el és versenyelőnyhöz juthatunk a piacon. Emiatt fontos, hogy már a honlapkészítés során nagy hangsúlyt kapjon a keresőoptimalizálás is.

 

Miért készítünk csak WordPress honlapokat?

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen készítsenek és kezeljenek honlapokat. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy miért válasszuk a  WordPress-t honlapkészítés esetén:

 • Egyszerűen használható: A WordPress rendkívül könnyen kezelhető, így nem szükséges magas szintű technikai tudással rendelkezni a használatához.
 • Sokoldalú: A WordPress alkalmazkodik az igényekhez, és képes szinte bármilyen típusú honlap létrehozására, ideértve a blogokat, vállalati honlapokat, online boltokat, oktatási és kormányzati honlapokat.
 • Nagy felhasználói közösség: A WordPress-t széles körben használják az egész világon és rengeteg közösség áll rendelkezésre, hogy segítse a felhasználókat.
 • Testreszabható: A WordPress lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testre szabják az oldalakat a saját igényeikhez és stílusukhoz, beleértve a sablonokat és a bővítményeket is.
 • Keresőoptimalizált: A WordPress honlapok általában jól teljesítenek a keresőmotorok rangsorolási listáin, mivel az alapértelmezett beállítások már eredtileg is keresőoptimalizáltak.
 • Biztonságos: A WordPress folyamatosan frissül, és olyan biztonsági frissítéseket is tartalmaz, amelyek megakadályozzák a biztonsági réseket és a támadásokat.
 • Támogatás: A WordPressnek támogatási rendszere is van, amely segíti a felhasználókat az esetleges problémák és kérdések megoldásában.

Összefoglalva a WordPress egy nagyon rugalmas, testreszabható és felhasználóbarát platform, amely hozzájárul ahhoz, hogy a felhasználók könnyedén elkészítsenek és karbantarthassanak egy professzionális, keresőoptimalizált és biztonságos honlapot.

Néhány weboldal készítési munkánk

Céges weboldal készítés, honlapkészítés
Céges weboldal készítés, honlapkészítés
Céges weboldal készítés, keresőoptimalizálás