Keresőoptimalizálás

Ahhoz, hogy minél többen ránk találjanak az interneten és ne csak egy online névjegykártya legyen a honlapunk, a marketing stratégián belül az egyik lehetőség a keresőoptimalizálás (angolul: Search Engine Optimization, vagyis SEO), mely eredményeképpen a Magyarországon legnépszerűbb Google találati listában minél előkelőbb helyen foglalunk helyet. A képlet nagyon egyszerű: minél előrébb vagyunk a listában az általunk meghatározott kulcsszavakra, annál több kattintás érkezik a honlapunkra és annál több megkeresést kapunk.

A legfontosabb, hogy tudjuk azt, hogy milyen kulcsszavakra szeretnénk előre kerülni, de azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a vásárlóink, megrendelőink mire keresnek rá. Ebben lesz segítségre a kulcsszókutatás, mely a kettőt szinkronba hozza. 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Google által használt algoritmusok nagy része titkos, csak egy kis szeletet ismerünk ebből. Az algoritmusok emellett folyamatosan változnak az újabb és újabb frissítésekkel, sőt például a versenytársak honlap tartalmainak változása miatt a találati helyek között is megfigyelhetőek a mozgások a saját honlapunk változatlansága mellett.

A legnagyobb hibaként azt szoktuk tapasztalni a keresőoptimalizálás terén, ha a weblap oldalai egyáltalán nincsenek címkézve, nincsenek leírások, kulcsszavak a háttérben, vagy épp egy teljesen jellegtelen mondat került beállításra az egész honlapra vonatkozóan. Számos érdeklődést kapunk azzal kapcsolatosan, hogy miért nem kerültek előrébb a listában, a fő tevékenységi körükre történő keresés esetén is miért csak a 6. lapon vannak. Például ezért. Vagy mert nem mobilbarát az oldaluk, rosszul van tagolva, a tartalomszerkesztés átgondolatlanul történt. 

A keresőoptimalizálás esetén fontos kiemelni, hogy itt nincsenek azonnali eredmények, nem kerülünk az első oldalra a honlap átadásával együtt, ellenben helyezéseinket folyamatosan tudjuk javítani – persze ez rengeteg munkával jár.

A WordPress weboldalak szerkezetüknek, felépítésüknek köszönhetően keresőoptimalizálás szempontjából kiemelkedően jók, itt szükséges a különböző oldalak, szövegek, képek kulcsszavakkal történő ellátása annak érdekében, hogy végső soron a teljes honlapunk, bejegyzéseink jobb helyet érjenek el a Google találati listában.

Amennyiben már egy kész honlapja van, elképzelhető, hogy a szövegezés és az oldal struktúrájának módosítása szükséges annak érdekében, hogy jobb helyet érhessen el. A ZK Design ebben is tud segíteni Önnek, hogy sikeresebben valósíthassa meg üzleti céljait!

Bejegyzéseink a keresőoptimalizálás témájában