Mi az a call-to-action gomb?

A honlapokon olyan gomb, mely azonnali cselekvésre ösztönzi a látogatót, például kapcsolatfelvétel, letöltés, vásárlás. Mivel ezek a vásárlás folyamatának részei (és nekünk, mint piaci szereplőknek az eladás a célunk), így kiemelkedő jelentőséggel bírnak.

A CALL-TO-ACTION (CTA) GOMB KIALAKÍTÁSÁNAK SZEMPONTJAI: 

1. Legyen jól látható helyen

Rendkívül fontos, hogy a látogató azonnal meglássa az oldalon a gombot, ne kelljen keresgetnie, például hogy hol tudja letölteni az épp érdekesnek tűnő kiadványt. Elképzelhető, hogy ha már túl sokáig kell oda-vissza görgetnie az oldalon, akkor inkább elkattint, még ha érdekelné is az anyag.

2. Színharmónia

Alapvetően az arculat és a honlap kialakítására is igaz. Ha egy olyan színkombinációt választunk, ami konkrétan bántja a látogató szemét, vagy túl világos színt használunk, ne sok jóra számítsunk. Itt ismét kiemelkedő, hogy ha nekünk nagyon tetszik egy színpár, ne feltétlenül használjuk azt a cégünk arculatában, a honlapunkon, hiszen elképzelhető, hogy nem érjük el a megfelelő hatást ezekkel. Például ha egy visszafogott, világos színt használunk CTA gombnak, és nem egy erőteljes, a környezetéből kiemelkedő színt, lehet, hogy észre sem veszik a látogatók.

3. Jól olvasható legyen

Tipikus probléma, szintén az arculattól indulunk, és a honlapig juthatunk a kedvenc betűtípusunkkal, ettől ez még nem biztos, hogy jó lesz. Egyszerű, letisztult formákat válasszunk, melyek jól olvashatóak, könnyen befogadható annak is, aki először látja. Ha mégis szeretnénk a Comic Sans betűtípust, akkor nézzük meg gyorsan a következő linken lévő logókat. Igen, a miénk pontosan ilyen viccesen néz ki, ha mi mondjuk meg a grafikusnak, hogy mit használjon.

4. Emelkedjen ki a szövegből

A színekkel, formákkal, kiemelésekkel, félkövér betűtípusokkal azonnal meg tudjuk valósítani. Ha egy képen helyezzük el, mindenképpen figyeljünk arra, hogy itt is kiemelkedjen, de talán a legegyszerűbb, legészrevehetőbb, ha viszonylag nagyobb üres tér veszi körül, amiből egy jól látható színnel kiemeljük.

Tehát ha van honlapunk és szeretnénk minél több aktivitást, mindenképpen gondoljuk át a fentieket! Ha nem megfelelő a weblapjuk kialakítása, vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy egy modern, mobilbarát, átlátható céges honlapot készítsünk Önöknek!