A listában áttekintjük, hogy mikor van szükség egy cég életében a honlap átalakítására, vagy mikor jött el az ideje a teljesen új céges weboldal készítés feladatának.

1. Megváltozott az arculat, a brand

Amennyiben új logó került megtervezésre, változtak az arculati színek, vagy teljesen új arculat került kialakításra, céges weblapunk biztosan frissítésre szorul és szükségünk lesz a honlapkészítés szolgáltatására. Amennyiben a cég célja változott, tevékenységi köre átalakult, vagy csak a hangsúlyok változtak, szintén fontos a honlap módosítása is ezzel együtt. A grafikai tervezés teljesen új kinézetet ad a honlapnak, a szerkezeti átalakítás során pedig a tartalom, a hangsúlyok változnak az oldalakkal együtt.

2. Ha a weboldal nem konvertál megfelelően

Amennyiben a meghatározott célok (például ajánlatkérés, kapcsolatfelvétel, hírlevélre történő feliratkozás, vagy egy webshop esetén konkrét megrendelés) nem teljesülnek a honlapon keresztül, akkor mindenképpen érdemes átgondolni a felépítést és a grafikai megvalósítást egyaránt.

3. Nem érkezik megfelelő forgalom a honlapra, vagy túl kevés időt töltenek ott a látogatók

Ha azt vesszük észre, hogy kevés forgalom érkezik a honlapra, akkor érdemes áttekinteni a lehetőségeket – végezzünk kulcsszókutatást, ez alapján keresőoptimalizáljuk a céges weboldalunkat, indítsunk blogot – ehhez szintén fontos alappillér a kulcsszókutatás, kezdjük el használni a social media lehetőségeit, kezdjük el a hírlevél rendszerünket.

Ha azt látjuk, hogy a honlapon túl kevés időt töltenek a látogatók, akkor mindenképpen érdemes elgondolkozni egy új design-on.

4. Ha a honlapunk elavult

Számos indoka lehet az elavult honlapnak, főként a technológia gyors változása miatt. Érdemes időnként felülvizsgálni céges weboldalunkat, hogy megfelel-e az adott kor követelményeinek. Reszponzív a honlap? Jól látható mobil nézetben is? A Google tavalyi algoritmus változása után elgondolkoztunk, hogy vásároljunk egy SSL tanúsítványt? A honlapunkon megfelelően megtörtén a keresőoptimalizálás? Vagy egyszerűen csak úgy néz ki a design, mintha 1995-ből maradt volna itt? A fenti indokok közül bármelyik miatt érdemes elgondolkozni a honlap fejlesztésén, vagy akár teljes újragondolásán.

Céges weboldal készítés

Amennyiben a fentiek között felismerte saját céges weblapját, mindenképpen érdemes beütemezni egy új kialakítását, vagy a jelenlegi weboldal fejlesztését annak érdekében, hogy maximalizálja ennek hatékonyságát. Amennyiben Önnek is új honlapra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot az office@zkdesign.hu e-mail címen!