Ha WordPress honlapja van, biztosan látta már, hogy frissítések várakoznak az oldalán. Mire jók ezek a frissítések, mire jó a weboldal karbantartás?

A WordPress egy nyílt forráskódú rendszer, aminek a fejlesztésén folyamatosan fejlesztők százai dolgoznak.

Mire jók a frissítések, a weboldal karbantartás:

  • az eszközök, lehetőségek fejlesztése, hogy minél egyszerűbb és sokrétűbb legyen a kezelés
  • biztonsági frissítések, hogy a feltárt hibák javításra kerüljenek, ezzel meggátolva az illetéktelenek bejutását
  • hibajavítás, hogy a feltárt funkcionális problémák minél gyorsabban megszüntetésre kerüljenek

A bővítmények frissítése szintén fontos, mivel ezek a legfrissebb WordPress verziókhoz kerülnek kialakításra. Ahogy frissül a WordPress, úgy frissülnek a bővítményeink is. Ne felejtsük el ezeket sem, tehát a honlapkészítés végeztével még nem szűnik meg minden feladatunk a weboldallal kapcsolatosan!

Érdemes-e a saját honlapunkat frissíteni, vagy szakemberre bízzuk?

Természetesen nekünk az a legjobb, ha ránk bízzák ezt az ügyfeleink havi megbízás keretében a teljes kezeléssel, blogbejegyzések feltöltésével, hírlevél kiküldéssel együtt. Viszont hangsúlyozni érdemes azt is, hogy nagy százalékban problémamentesen történnek a frissítések, az új verziókra történő átállások, így ha csak rányomnak a frissítés gombra, akkor utána ugyanúgy fog kinézni kívülről a honlapjuk, de mégis egy nagy lépés történt a biztonsági rések eltűntetésének irányába.

Mi a különbség, ha szakember végzi a honlap frissítést?

Ha mi végezzük a frissítést, előtte biztonsági mentést készítünk a weblapról, hogy nagyobb probléma esetén vissza tudjuk állítani az eredeti verziót. Ezután elvégezzük a frissítéseket, majd következik a tesztelés, hogy minden a megfelelő helyen van, minden funkció működik, ellenőrizzük a kapcsolati űrlapokat, hírlevél feliratkozást, az alapvető designt. Amennyiben valami rendellenességet észlelünk, javítjuk ezeket a hibákat, esetlegesen felvesszük a kapcsolatot a sablon, vagy a bővítmény fejlesztőjének supportjával, majd elvégezzük a szükséges javításokat.

WordPress weboldal karbantartás

Amennyiben WordPress honlapja van és szeretné a ZK Design-ra bízni a honlap frissítéseket, a weboldal karbantartás fekadatát, írjon nekünk az office@zkdesign.hu e-mail címre!

Kövessen minket a Facebookon is!