Az év lezárásával érdemes átgondolnia minden cégnek azt, hogy milyen célokat tűztek ki maguk elé, ezekből mi valósult meg, és melyik az a terület, amit még fejleszteni érdemes. Így tettünk mi is a 2016-os évünkkel.

A ZK Design egy még rendkívül fiatal vállalkozás, a tavalyi évben indult, összesen 9 hónapot tudunk értékelni, viszont ezt kell és érdemes is.

Az eredmények:

  • 5 arculattervezés
  • 12 cégnek különböző grafikai tervezési munkák
  • 10 honlap-webdesign

Az arculattervezés során először a logótervezéssel kezdtünk, melyekből levezetésre kerültek a különböző arculati elemek: névjegy, levélpapír, boríték, PowerPoint sablonok, Word dokumentumok, e-mail aláírások, mappák. A cégek között például volt könyvelőiroda is, de dolgoztunk a Szegedi Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának is, ahol az Üzleti Jogi Intézet arculatát terveztük meg.

A grafikai munkák esetén elég széles körben dolgozhattunk, készítettünk brosúrákat, újsághirdetést, plakátot, rollup-ot, jegyzettömböt, esküvői meghívót, karácsonyi üdvözlőlapokat, megállítótáblát. Szerencsénk volt, mivel teljesen változatos volt az ügyfeleink köre, megfordult nálunk több ügyvédi iroda, rollerbérléssel foglalkozó cég, illetve fémszerkezetek gyártásával foglalkozó vállalat is.

A honlapkészítés során az arculatból indulunk ki, ennek elemeit felhasználva alakítjuk ki a design-t annak érdekében, hogy egy összhangban lévő kommunikációnk legyen. A tervezést mindig a célok pontos megfogalmazásával kezdjük, hiszen nem egy látványos, design-os valamit kell csinálnunk, hanem egy jól konvertáló, megfelelő tartalommal rendelkező, informatív, könnyen kezelhető oldalt kell létrehoznunk, mely szép is. A sorrend nem összekeverendő, nem a szépérzék kiteljesítése a fő cél, hanem hogy a látogatók vásároljanak tőlünk. Volt, akinek teljesen új oldalt készítettünk, de olyan is, akinek csak továbbfejlesztettük az oldalát, vagy kijavítottuk a hibákat. Itt is rendkívül jó tapasztalatokat szerezhettünk, hiszen ügyfeleink között volt online folyóirat, hoki/jégkorong csapat, zenei témájú hír- és oktatóoldal, illetve elkészült az Ügyvédhonlap és a Webwedding is, melyek nem a céges honlapkészítés kategóriába tartoznak, hanem a saját specializált területeink.

Kialakításra került két folyamatos együttműködés, az egyik egy kommunikációs ügynökséggel, rendszeresen dolgozunk nekik grafikai és webes területen egyaránt. A másik cég pedig egy design stúdió, az együttműködésünk során ők készítik az arculatot, a grafikai munkákat, a ZK Design pedig a honlapot.

A sajtóban is számos alkalommal megjelentünk, véleményünket kérdezték különböző webes témákban.

A legjobb és a legrosszabb pillanatok

Mi volt a legrosszabb az évben? Persze ez egyben a legjobb is. Amikor annyi munka volt, hogy nem maradt idő az üzletfejlesztésre, blogolásra, hirdetésekre, önképzésre. És persze tiszta sor, hogy ha nem foglalkozunk üzletfejlesztéssel, akkor később rengeteg időnk lesz rá, mert nem lesz munkánk. Szerencsére nem ennyire markánsan, de ez érezhető volt ez a novemberi és decemberi munkamennyiségen. A legnagyobb kihívás talán ez lesz 2017-ben. Megtalálni egy olyan egyensúlyt, mely nem eredményez ennyire erős munkacsúcsokat és kieséseket más fontos területeken.

Mi volt a legjobb az évben? Amikor már nemcsak ismerősöknek készítettünk grafikai anyagot, vagy honlapot, hanem ?utcáról beesett? ügyfeleknek. Amikor több cég közös megbeszélésén minket ajánlottak, mert meg voltak elégedve a munkánkkal, hozzáállásunkkal. De talán a legjobb, hogy működik a vállalkozás, hogy egyre növekvő tendenciát mutat a bevételek és a megrendelések terén. Szóval megyünk tovább. Jöjjön velünk Ön is!